Matej dela marsikaj, med drugim se izobražuje tudi za coacha.

Za coaching smo večinoma že slišali, a vseeno dodajam “strokovno” definicijo:
»Coaching je ciljno usmerjen, sistematičen, sodelovalen in interaktivni proces med coachem in klientom z namenom razvoja posameznika. Posameznik ob podpori coacha osebnostno raste, preseže svoje notranje omejitve, da lahko v polnosti uresniči in živi svoje potenciale ter doseže želeno ravnovesje na zanj pomembnih življenjskih področjih. Bistvo coachinga so ozaveščanje, raziskovanje, razumevanje, učenje, spremembe, ustvarjanje novih vzorcev razmišljanja in delovanja.« (Slovensko coaching združenje)

Ker se želim s coachingom ukvarjati bolj resno in profesionalno, sem se odloči za osebno mednarodno certifikacijo.

  • Osebno certificiranje (ang. „ICF Credential“) postaja nuja za coache, čeprav je bolj kot naziv sam, pomembna kakovost coachinga.
  • Osebno certificiranje je odlična učna izkušnja za coacha in razvoj njegovih coaching veščin.

Vabilo na 1:1 coaching

Če želiš izkusiti coaching in videti kakšno vrednost ti lahko potencialno prinese, je to dobra priložnost. Na prvi, brezplačni uri, preveriš ali se v coaching odnosu dobro počutiš in se odločiš, če želiš s coachingom nadaljevati.

Prva coaching ura je brezplačna!

Druge ure pa imajo zelo znižano ceno (10€ na uro), saj so del certifikacijskega procesa, ki pa “zahteva”, da so to plačane ure (več na o tem na povezavi ).

Nekaj dosedanjih vtisov o coachingu z Matejem:

Mateja Delakorda smo povabili z namenom, da izvede coaching za vodje oddelkov. S svojim načinom dela in prezenco je pripomogel k dvigu kompetenc vodij, še posebej na področju komunikacije in vodenjaljudi. Napredki so vidni in verjamem, da bomo s coachingom učinkoviteje dosegali želene rezultate. Pri Mateju najbolj cenimo njegovo zavzetost, pozitivno naravnanost ter odličnost v odnosu do sočutja ljudi. Mateja priporočamo vsem podjetjem, ki investirajov razvoj zaposlenih in dvig njihovih kompetenc.

Goga Gogič

HR, Sumida d.o.o

‘When I started coaching with Matej, my main stuck was that I was working on too many projects in too many different fields and directions, and therefore didn’t have focus and direction for my personal and professional life.
What I find the most beneficial in coaching with Matej is that we didn’t look only at the problems that I wanted to work on, on the surface level, but we searched for the source of these problems. And already here was Matej’s first competence that really helped me, as he was able to either ask me the right questions, so I started to think about a certain problem or through questions led me to the point where I started thinking about the alternative solutions.
Through this process, I was able to identify all of my major problems, stucks and see which ones are really worth solving. So basically he showed me how to focus and once I’ve done this, taught me how to communicate this focus with everybody, in a proper way, and therefore say no to certain projects that I would otherwise take. And what was crucial for me in this process in order to be concrete, Matej managed to ingrain in me that I can, and most of the time should lean on people for help, especially those who went through similar experiences and walked similar career path.
I believe Matej has a very high level of empathy and is a very good listener as he really paid attention to what I was saying and was able to summarise my thoughts to me so I could hear my own thoughts in a more structured way. All of this also gave me a really good, comforting feeling that I’m heard.”

Dino Kovačevič

Zavod Ypsilon

V okviru praktičnega usposabljanja so mi na Zavodu Ypsilon ponudili tudi možnost sodelovanja v osebnem »coachingu«, ki ga je vodil Matej Delakorda. V okviru desetih srečanj sem ob vodenju trenerja gradila na treh poglavitnih ciljih, ki sem si jih na začetku »coachinga« izbrala. Proces »coachinga« mi je tako pomagal pri napredovanju in osebnostni rasti ter oblikovanju uspešnih strategij za boljšo življenjsko in delavno produktivnost, hkrati pa sem se uspela seznaniti s potekom procesa coaching for performance in delom trenerja.

“For me was coaching with Matej really positive experience. Durring the proces of coaching I learned a lot about myself, Matej also help me with some practical advices how to work on personal development by my own. He has really nice approach.”

Za konec bi se ti rada še enkrat zahvalila za ponujeno izkušnjo, upam da  coaching z mano tudi tebi pomagal pri učenju in napredovanju. Zadnjič sem v eni knjigi prebrala tale pregovor: ko je učenec pripravljen se pojavi učitelj in se mi zdi, da se mi v življenju velikokrat naredi, da mi pridejo na proti izkušnje in ljudje, ki jih v danem trenutku potrebujem in mislim da je bila ena od teh izkušenj tudi tale izkušnje s temle najinem coachingom, hvala.

Tina Avgustincic

Matej je skozi delavnico pokazal pravo avtentičnost in se mi nam vtisnil v spomin kot odličen Coach. Njegova globina zavedanja in izkušnje v poslu, ki ga opravlja, so nam dale uravnoteženo kombinacijo znanja. Pot učinkovite komunikacije je dosegel skozi zanimiva vprašanja, praktično delo in z ravnopravšnjim dotikom pogovora o čustvih. Naš namen smo dosegli, saj je bilo povezanost s kolegi resnično občutiti. Z njegovo pomočjo in znanjem sem dopolnila manjkajoče informacije, da bo komunikacija med zaposlenimi in tudi v osebnem življenju stekla precej bolj gladko. Včasih potrebujemo nekoga, ki nas spomni, kako zelo je pomembno pravilno komunicirati in prepričana sem, da je Matej prava odločitev za učinkovit trening.

Alenka Zapušek

Fanuc d.o.o.