DELAVNICA: Kako komunikacirati s timom v negotovih časih?

Kljub temu, da se stvari spreminjajo zelo hitro in nimate vseh informacij, je potrebno biti z vašo ekipo odkrit in iskren glede stvari, ki jih veste. Vaša prva naloga je transparentnost, kjer ekipi podelite: “to so stvari, ki jih vemo, tole so stvari, ki jih ne vemo in tole počnemo, da bi zmanjšali razliko med njima.”

Druga vaša naloga je, da vzspodbujate občutke priložnosti in upanja. Dosegati to kombinacijo v negotovih časih, vsekakor ni lahka naloga.  

  1. Transparentnost
  2. Aktivno poslušanja
  3. Upanje

“Ne glede na vse, kar že veste o komunikaciji, je ključno, da ste v negotovih časih v konstantni komunikaciji z vašo ekipo. Še posebej sedaj. “

Ko vašo organizacijo udarijo negotovi časi, to poruši vaše obstoječe poslovne procese, načine dela in kulturo. Kar naenkrat se je vse spremenilo in celotna ekipa je soočena z neznanim. Vodje se sprašujejo: “Kako se ljudje počutijo, kako naj z njimi komuniciramo, kaj naj sploh komuniciramo in kateri so realni akcijski koraki, ki jih sploh lahko izvajamo?”

Kar smo se naučili iz prejšnjih kriz je to, da se ljudje v krizah počutjo prestrašene in negotove. Negotovost sproža strah in ljudje se sprašujejo:” kaj vse to pomeni za naše podjetje, mojo zaposlitev in mojo prihodnost?”